Szentendrén a Dumtsa Korzón ezen a hétvégén is sok látni és kóstolni való lesz. 2013. május 10 és 12 között kerül megrendezésre első alkalommal az Ürmös és Gyümölcsbor napok a Dumtsa Korzón.
Mi az Ürmös?
Egy olyan fűszerezett borkülönlegesség, melynek íze akülönböző fűszer- és gyógynövények (kiemelten a kesernyés fehér ürömfű) és abor egymásra hatásából jön létre. Fogyasztása aperitifként, vagy az étkezéslezárásaként, de beszélgetés közben kortyolgatásra ajánlott.
Ez az első alkalom, hogy egy kulináris esemény kizárólag az ürmös és gyümölcsborokra fókuszáljon.
A rendezvényrészeként nyitott, szakmai konferenciára is sor kerül, ahol előadások keretébenkerül megvitatásra az ürmösök és gyümölcsborok helyzete a borász szakmán belül.
A rendezvény eddig még nem létező bor-hidat létesít a magyar és a szerb nép között a hazai ürmösök és szerb testvére a bermetek közös megjelenésével.