2012. február 10., péntek

eNJé - Szívdobbanás CSOKOLÁDÉ

Nagy Judit, az MTV műsorvezetője exkluzív, “összművészeti” csokoládékollekciót készített.

Nagy Judit, a monogrammjából alkotott eNJé márkanevű, saját csokoládékollekcióival lépett a nagyközönség elé. A nemes csokoládé-alapanyagokból, terület és fajtaszelektált kakaóbabokból készült első bonbonválogatása, a SZÍVDOBBANÁS, mely öt különleges ízvilágú csokoládékölteményt tartalmaz többek közt olyan nem mindennapi fűszerekkel, mint a damaszkuszi rózsaolaj, a vadbors vagy a tömjén, a mirha és díszítésként egy arany korona.

A csokoládé-kollekció összművészeti alkotás lett, hiszen a bonbonok zenészt és képzőművészt egyaránt megihlettek. Ennek eredménye szintén látható a díszdobozon és hallható a benne található, ebből az alkalomból rögzített CD lemezen.í

Nagy Judit, az MTV műsorvezetője gyermekkorától benne élő, csillapíthatatlan vágyát önti formába azzal, hogy Valentin-nap alkalmából saját készítésű csokoládékollekcióival lép a nagyközönség elé.

“A csokoládémesterség számomra Tudomány és Művészet, a csokoládé, pedig olyan, mint a szünet a zenében. Megállít. Csak egy pillanatra. Egy apróka falat, amiben illat, hang és íz szabadít fel ezernyi, mélyen nyugvó emléket, érzést, fájdalmat, indulatot. Szétolvad a szájban, szétterül a lelkünkben. Teljes valónkat behálózza. Ha hagyjuk.... A csokoládé nyitogat. Olykor begyógyítja a sebeket. Elgondolkodtat és változtatásra sarkall. Így lett életállomásaim szintézise.” – nyilatkozta a  műsorvezetőnő, aki az elmúlt három évben több nemzetközi csokoládékészítő tanfolyamot is elvégzett és a legjobb belga mesterektől tanulta a csokoládékészítés fortélyait.

A számozott és szignált díszdobozban, limitált darabszámban készülő csokoládéköltemények az elérhető legnemesebb alapanyagokból, terület és fajtaszelektált kakaóbabokból készült csokoládéból születnek meg. Judit minden kollekció ízvilágát más és más, 100%-os tisztaságú egyedi fűszer vagy illóolaj hozzáadásával alkotta meg. A különlegesen finom bonbonokat zenék, versek, színek, illatok ihletik, tervezésüket a műsorvezetőnő spontán érzései, intuíciói irányítják.


A Valentin-napra tervezett csokoládé-szelekció neve a SZÍVDOBBANÁS öt, különleges ízvilágú csokoládékölteményt tartalmaz: a Bujaság nevű bonbon fűszere a bors. Íze egy vad indákkal átszőtt kertbe visz minket. Százféle illat vibrál a levegőben s közben valami huncutul megcsíp. A második csokoládé a Titokzatosság, ami a nőt esendővé, a férfit harcossá teszi. A benne található rózsaolaj által kifejezi az újdonság varázsát s az izgalmat, s mikor a szív kalapál. Kíváncsiság hajt. Éveken át, akár egy életen át. A Felszabadultság ízét az illatos, bódító, komplex aromájú tonkabab adja, amelyben a vanília, és a keserűmandula jegyei keverednek. A szabad szerelem, a mámor és bódulat. keserű illat és édes íz ötvözete ez. A júliustól októberig virágzó, fűszeres illatú, gazdagon virágzó cserje, a kasszia adja a Biztonság alapját, melybe belekapaszkodhatunk, mert ott van, jelen van, bennünk van, akkor is, ha egy nap édes és akkor is, ha bús. Ez a bonbon egy kesernyés, illatos afrodiziákum, amely örökké lángolóvá teheti a szerelmet. Az ötödik bonbon pedig nem más, mint a Teljesség édesnaranccsal, tömjénnel, mirhával készül, rajta arany koronával, mely magában foglalja a Nőt, a Férfit, és egymást kiegészítő, beteljesítő szerelmük gyümölcsét, a gyermeket.


A csokoládé nemcsak ihletet merített, de adott is: a díszdobozt Csilléry Orsolya grafikusművész akvarellje díszíti, a dobozban, pedig egy külön erre az alkalomra felvett zenei anyag is található egy CD lemezen, melyen a Trio National (Veer Csongor - hegedű, Kohán István - klarinét, Kákonyi Árpád – zongora) csokoládé ihlette gyönyörű zenei improvizációi hallhatók.


fotók: Falusi Kriszta