2012. szeptember 30., vasárnap

III. ORSZÁGOS JÓGAFESZTIVÁL

III. ORSZÁGOS Jógafesztivál „Együtt a JÓGÁÉRT”

MA Jógafesztivál, ezért a hét minden napján megjelent egy cikk a jógáról! Melyik volt a kedvencetek?


Az elmúlt években nagyon sikeres volt a fesztivál több ezer jógázó és jógázni vágyó látogatott ki az eseményre és élték át együtt a Jóga élményét! Most ősszel ismét megrendezésre kerül az év legnagyobb szabású hazai jógaeseménye, a III. Országos Jógafesztivál szeptember 30-án a Millenáris Parkban.

Újra feltehetjük a kérdést, ami örök: melyik volt előbb? A tyúk vagy a tojás? Egyik jógás cikkünkben már kifejtettük miért jó a Pozitív életszemlélet , ha stresszesek vagyunk, és nem jutunk elég levegőhöz, vagy nagy mértékben a rohanó életünk következtében elhanyagoljuk a testünket, csak kapkodunk a levegő után. A légzés maga az élet. Születésünk pillanatától alapvető létfenntartási forma. Ha feszültek vagyunk, erőteljes, ha izgatottá válunk – szapora lesz, ha éppen komfortosan érezzük magunkat a pillanatban, lelassul. Segít, ha fájdalmaink vannak, de ami még ennél is fontosabb: segít megelőzni a fájdalmakat. Tehát filozofálgatás helyett nyugodtan kezdjünk el tudatosan lélegezni.

"A Harvard egyetem professzorai kimutatták, hogy a jóga – mely teljes egészében a légzésen és a koncentráción alapuló mozgáskultúra - elmulasztja a hátfájást, a fejfájást, az álmatlanságot, a nyakfájást, javítja az emésztést, a szorongást, a depressziót, a magas vérnyomást. Mindezek mellett fogyókúra esetén is igen hatásos, hiszen az általa nyújtott lelki kiegyensúlyozottság a testre is nagy hatással van. Így nem meglepő az sem, hogy a 21. században egyre nagyobb teret ölt azon férfiak, nők, idősek és egészen fiatalok száma, akik ennek a típusú mozgáskultúrának hódolnak. Számtalan irányzat van már világszerte, melyeknek segítségével látványos változást érhetünk el akár már egy-két alkalom után is." (forrás előző cikkünk.)

A fesztiválon közel 20 jógastúdió, és több, mint 100 jógaoktató mutatkozik majd be. Mindenki megismerkedhet a jóga kultúrájával, kipróbálhatja az itthon méltán népszerű jógairányzatokat, meghallgatja az egészséges táplálkozással, jógával kapcsolatos előadásokat. A nagyszínpadon egész napos jógabemutatók várják az érdeklődőket, míg az egyes standokon mindenkinek lehetősége lesz testközelből is megismerkedni az egyes jógairányzatokkal.


INFO:

A jógafesztivál háziasszonya: Köböl Anita

Dátum: 2012. szeptember 30.
Helyszín: 2. kerület Millenáris Center B - épület
Cím: 1024 Budapest, Lövőház utca 39.

A jógafesztivál nyitva tartása: 9.00 – 20.00 óráig

Bővebb információ: www.jogafesztival.hu
Kérdés esetén: info@jogafesztival.hu

A Magyar Jógaoktatók Szövetségének ( www.jogaoktatok.hu ) szervezésében.

A jógafesztivál minden programja INGYENES!


További Jógás cikkek

Legyél Te is részese Flow Glow áramlásnak!
A pozitív életszemlélet belülről fakad