2016. február 10., szerda

Elismerték az autó-motorsport háttérdolgozóit

Díjazták a Sportbírákat
A tisztelet és a megbecsülés jelképét, egy életmű elismerésének serlegét adhatta át Bolgár Ivánnak február 6-án sportbírók éves összejövetelén Oláh Gyárfás az MNASZ elnöke (Magyar Nemzeti Autósport Szövetség)

Bolgár Iván és Oláh Gyárfás
Bolgár Iván 1976 óta dolgozik versenypályákon. Megszámlálhatatlan versenyen vigyázott az auto - motorsport szabályok betartására, irányította, felügyelte a bírói csapatát. Szigorúan a szabályokat szem előtt tartva, de versenyzőbarát módon döntött a vitás helyzetekben. 

"Jól eső érzés visszagondolni a régi gokartos időkre, amikor engem is magához rendelt, eligazításra egy-egy kritikus helyzetben. Az MNASZ elnöksége és az Sportbírói Bizottság egyhangú döntésével megítélt Életmű Díjat a magyar autósport társadalom nevében, hálánkat kifejezve adományoztuk Ivánnak 4 évtizedes munkájáért. Bolgár Iván példamutató helytállása, kitartása, céltudatos munkája a bizonyítéka annak, hogy el lehet jutni a kívánt célig, a közösség a munkatársak megbecsüléséig. Kedves Iván, biztatlak, hogy még sokáig tarts velünk! Tapasztalatoddal, munkáddal tovább segítsd a Magyar autósportot!" - mondta Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke, miután átadta a díjat.

Az összejövetel másik fénypontja a FIA serlegének átadása volt mely a “Best Marshals of the Year” elismerést fejezte ki.

A díjat a Hungaroring-i Formula 1-es futam versenyigazgatója, Faluvégi Péter és a csoportvezetők, Zettner Tamás Jr a posztos bírók nevében, Bolgár Iván a gyalogos beavatkozó csapat vezetője és Sípos Tamás a pitlane bírók vezetője vették át. Ez a gyönyörű díj ékes bizonyítéka annak, a professzionális sportszakmai munkának mely jellemzi a Magyar Nagydíjat és bizonyítéka, hogy Magyarországon nem csak versenyzőink és csapataink tartoznak a világ legjobbjai közé, hanem a háttérben dolgozó szakmai csapat is.

Forrás: MNASZ