2012. március 30., péntek

Színházak Éjszakája


2012. március 31-én, a Fővárosi Önkormányzat tizenhárom színházában egyetlen éjszakára megváltozik minden. Budapest neves színházai, színészei különleges, egész estés programsorozattal várják a közönséget, hogy bemutathassák színes, sokoldalú arcukat.

És hogy mitől más ez az este, mint a többi?

Attól, hogy a függöny korábban gördül fel a megszokottnál.
Attól, hogy most arra kérik a nagyérdeműt, ne csak néző legyen, vegyen is részt a játékban.
És attól, hogy egészen hajnalig a színházé a főszerep!

A fővárosi színházak közös eseményét Tarlós István főpolgármester nyitja meg március 31-én, 16 órakor a Városháza téren. Egy színházi fotókból és plakátokból álló kiállítással nyílik meg a Színházak Éjszakája programsorozat, amely egy hétig lesz látható a téren.

Rendhagyó, interaktív programok, kiállítások, eddig még sosem látott előadások, gyerekműsorok, koncertek, beszélgetések várnak mindenkit, aki többet szeretne látni, mint egy hagyományos színházi előadás. Ezen az estén: bárki végigsétálhat egy csodás báblabirintuson a Bábszínházban, vagy meghallgathatja az Operettszínház társulatának éjszakai dalparádéját. Megtekintheti legendás színészek jelmezeit és a Parasztdekameront a József Attila Színházban. Részt vehet A hős és a csokoládékatona dalainak koncertjén, vagy egy izgalmas peep-show-n a Katona József Színházban. Találkozhat a legkedvesebb mesehősével, vagy aranyhallá változhat a Kolibri Színházban. Beülhet a rendhagyó Lélek Színpada estre, Müller Péterhez, vagy a fiatal tehetségek musicalelőadására a Madách Színházba. Zenés kávéházi esten vehet részt a társulattal és szellemvasutazhat az Örkény Színházban. Megnézheti a Retró Lehetetlent és a Vodku zenekar koncertjét a Radnóti Színházban. Részt vehet a Hideg van koncerten a Thália Színházban és az Éjszakai kabarén a Mikroszkóp Színpadon. Megtekintheti az Álomfejtés című darab ősbemutatóját az Új Színházban. Meghallgathatja a Monokli című előadás színészeinek beszélgetését sikereikről, pályájukról és megtáncoltathatja kedvenc színészét a Vígszínházban.

A kulturális programban részt vevő színházak:
Budapest Bábszínház, Budapesti Operettszínház, József Attila Színház, Katona József Színház, Kolibri Színház, Madách Színház, Mikroszkóp Színpad, Örkény István Színház, Radnóti Miklós Színház, Szabad Tér Színház, Thália Színház, Új Színház, Vígszínház.

A Színházak Éjszakája egy olyan különleges programsorozat, amelyen a közönség az erre az estére érvényes karszalag megvásárlásával ellátogathat a főváros tizenhárom színházának bármelyikébe. Aki járt már hasonló eseményen, tudja, hogy nem kell mást tennie, mint kiválasztania a programajánlatból a neki tetsző előadásokat, műsorokat, s ellátogatnia akár az összes színházba, kedve szerint.


A programok március 31-én, szombaton kezdődnek és egészen másnap, április 1-én hajnalig tartanak.

Részletes program és információk az esemény honlapján olvasható: www.szinhazakejszakaja.hu