2013. október 24., csütörtök

Koós Réka lánya, Rozi igazi kis tehetség

Koós Réka színművésznő Rozi kislányáról már sokszor hallottuk, hogy mennyire hasonlít híres mamájára, a színpadon már többször bizonyította, hogy megállja a helyét. Az elmúlt években balettozott. Rozi igazi tehetség! De nemcsak ebben hasonlítanak! Mindketten imádják a nyelveket! 

Rékáról tudjuk, hogy Rozi születése előtt sokat élt külföldön és játszott színházakban, Németországban és Ausztriában, köztudott, hogy nagyon jól beszél angolul. Ezért is szeretné, ha Rozi lánya már fiatalon jól megtanulná ezt a nyelvet. Így az iskola kezdetével lányának kemény napok jöttek. A színművésznő a Helen Doron módszer mellett döntött, és beíratta lányát az Europarkban működő nyelviskolába. Szerencsére könnyű volt rávenni Rozit a délutáni órákra, főleg az első próbaóra utána, ahol ‘szerelem volt első látásra’ neki az angol nyelvvel.

Hogy miért az Europarkot választotta Réka lányának, hiszen Leányfaluról bejárni nem lehet egyszerű, a művésznő egyszerűen annyit válaszolt: “Rozi lányom nagyon tudja és érzi, hogy hol a legjobb neki. Több nyelviskolában is voltunk, mielőtt választottunk. Az Europarkban a tanárok, a hangulat és maga a Helen Doron oktatási módszer tökéletes. Lányom imád ide járni, és az első próbaóra után már közölte, hogy ő csakis itt szeretne tanulni! “


Sokakban felmerül a kérdés Mitől is működik Helen Doron egyedülálló módszere és rajonganak érte a világ számos országában? Először is az ismételt otthoni CD hallgatás, így olyan, mintha Angliában lennénk – a gyerekek otthon sem maradnak angol nélkül, és amíg nem jönnek újra angolra, addig is hallják azokat a szavakat, mondatokat, dalokat, amiket az órán is szoktak. „Belemegy a fülükbe” a dallam, a kiejtés, és ott is marad. Fontos a Pozitív megerősítés. Ha érezzük, hogy valamiben sikeresek vagyunk, jól oldottuk meg a feladatot, akkor szívesebben veszünk részt a folytatásban. A tanulás is móka - A foglalkozásokon a gyerekek észre sem veszik, hogy tanulnak, hiszen minden olyan vicces és színes! Csak sikeres lehetsz - Ha hiszünk a gyerekekben, akkor ők maguk is elhiszik, hogy nincsen lehetetlen.