2013. június 19., szerda

Szent Iván éjszakáján a New York Kávéházban

Június 24-én, Szent Iván éjszakáján este 19 órától egy egyedi művészeti program várja a különlegességeket kedvelőket a New York Művész Páholyban, a szezon utolsó estjén. A nyári szünetet megelőzően, a nyári napforduló ünnepén a kortárs irodalmi élet két kiemelkedő szerzője: Spiró György és Závada Pál írók érkeznek a New York Kávéházba, s mellettük egy zenész-generáció két tagja, Dés László és fia, Dés András lesznek vendégek. 

Irodalom és zene - improvizáció a szöveg és zene egymásra hatása kapcsán, egy jó beszélgetés mellett - ez várható a júniusi esten.



„Ellobbant lángelmék halk muzsikája” (Tóth Árpád)

Spiró György és Závada Pál nem elefántcsonttoronyban, bezárkózva élnek-alkotnak, hanem műveiken keresztül kérdéseket és problémákat vetnek fel, megmutatnak és mesélnek, s erre válaszokat is várnak - a hallgatóktól, figyelőktől. Az ő megoldásaikkal, világ-látásukkal, műveikkel találkozhatnak az érdeklődők a júniusi esten, ahol felolvasnak majd, és szövegeikre Dés László és fia, Dés András zenével válaszol. Négyük szoros együttműködése, egymásra-figyelése lesz a június 24-i est magja.

Időpont: 2013. június 24. hétfő 19 óra
Helyszín: New York Művész Páholy (1073 Budapest, Erzsébet krt. 9-11.)