2012. május 2., szerda

Margitszigeti Víztorony új arca

BUDAPEST RÉGI-ÚJ ATTRAKCIÓJA: 
MARGITSZIGETI VÍZTORONY KILÁTÓ ÉS KIÁLLÍTÁS

2012. május 2-án az ország első Visual Art kiállításával újra megnyílik a 101 éves Margitszigeti Víztorony - kilátó és kiállítás egyben.

Irány Budapest! I LOVE Margitsziget!
Az ország legnagyobb és legöregebb műemlék víztornya a Margitsziget dús lombjai fölé emelkedő teraszáról 360 fokos körpanorámával mutatja meg Budapestet. Az új látványossággal szolgáló Víztorony a Margitszigeti Szabadtéri Színpad udvarán áll. A Margitszigeti Víztorony Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával nyílik meg. A részben felújított műemlék az elkövetkező években további felújítást igényel, a végleges rekonstrukció, mely az egész épületet érintő átalakítással, funkcióbővítéssel jár, a következő évek tervei között szerepel.

Kilátó és kiállítás egyben

A Víztorony belső terében 2012. május 2-án Visual Art kiállítás nyílik: 35 programozott projektor 4 különböző témában vetít nonstop képeket. A közel egy órás kiállítási program során a látogatók Kovács Ferenc animált képeit követően Budapest legszebb épületeit láthatják, valamint a Víztorony és a Margitsziget épített és természeti örökségét Mervai Márk fotóművész munkáin, majd Jankovics Marcell Ének a csodaszarvasról és Az ember tragédiája című animációs filmjeit képekben.

A körpanorámás kupolaterembe érkezve Buda és Pest körpanorámája valamint a budai hegyek látványa tárul fel, ami különösen az esti órákban nyújt felejthetetlen élményt.

A 101 éves Víztorony új díszkivilágítást is kap.