2012. június 10., vasárnap

I love IKEA

Hogy miért?
Egyszerű a válasz: Az IKEA júniusban megreformálja és ingyenesen szereli a fürdőszobákat. De nem csak ezért, nézd ezt a fotót! Én magam oda lettem érte, de szerintem bármelyik hölgytársam elfogadná!



Túl kicsinek érzed a fürdőszobád, és a spa érzés csak álom? Az IKEA-ban most olyan ötletekkel, tippekkel és persze megfelelő termékekkel találkozol, hogy pillanatok alatt meg tudod tervezni álom fürdőszobádat!



De ha már a fürdőszobánál tartunk, akkor nem árt elgondolkodni azon, hogyan használjunk kevesebb vizet és elektromosságot! Nos, az IKEA-ban találtam egy igen érdekes csapot - költségkímélő keverőcsap -, melyet az átfolyó víz mennyiségének szabályozó funkciójával láttak el. Ennek segítségével kisebb a vízpazarlás, mert ez akár 30%-kal csökkentheti a vízfogyasztást. Ami ugye nem utolsó szempont, ha környezettudatosan szeretnénk élni!


KÖLTSÉGKÍMÉLŐ TIPPEK A FÜRDŐSZOBÁNKBAN:

Hogy a fürdőszobában még több vizet meg tudj takarítani, fürdés helyett zuhanyozz. Egy fürdés során 80-200 liter vizet használsz, míg egy háromperces zuhanyzás alatt csupán 30 litert. Még többet spórolhatsz, ha szappanozás közben nem folyatod a vizet, és víztakarékos zuhanyfejet használsz.

Amikor zuhanyozás előtt várod, hogy meleg víz folyjon, ne hagyd kárba veszni a hideg vizet, hanem töltsd vödörbe vagy locsolókannába, hogy később tudj vele virágot locsolni, takarítani.

Ne felejtsd el elzárni a csapot fogmosás és borotválkozás közben sem, hiszen ezzel is akár 4,5 liter vizet takaríthatsz meg. Kézi mosogatásnál is zárd el néha a csapot. A folyóvíz alatt történő mosogatás percenként 12-literes vízfogyasztást jelent.

Tanácsos vízmennyiség-szabályozót szereltetni a csapokra. Egyszerű, olcsó és hatékony vízmegtakarítási mód, amellyel akár 50%-kal kevesebb lesz a vízfelhasználásod.

Az elektromosságra fordított összeget és így a családi költségvetést is jelentősen csökkentheted SPARSAM energiatakarékos izzókkal, amelyek élettartama tízszer hosszabb a hagyományos izzóénál, és energiafogyasztásuk akár 80%-kal alacsonyabb. Egy 20W-os energiatakarékos izzó annyi fényt ad, mint egy hagyományos 100W-os, és nem olyan mértékben melegszik fel. Magasabb páratartalmú helyiségekben, így fürdőszobákban történő használatra is alkalmas.

Részlet a műsorból, beszélgetés a fürdőszobákról.



Forrás: IKEA