2012. augusztus 2., csütörtök

Hadd Főzzek Ma Magamnak - Zarubay Kiállítás

Zarubay Bence képzőművész neve nem ismeretlen a hazai művészpalettán, az elmúlt években nemcsak alkotott, hanem fiatal művészek pályakezdő útját is egyengette hatalmas szeretettel és kitartással! Bence igazi alkotó, aki ismeri tudja, hogy a műtermén kívül a konyha az ő második élete!
Festményein éppen ezért nem meglepő módon a különböző "élelmiszerek" folyamatosan visszatérő motívumok, mint például a hagyma, ennek a növénynek az elmúlt években több összefüggő sorozatot is szentelt!

Mostani kiállításának címe kicsit ironikus, kicsit vicces, de mindenképp 'Bencés' - Hadd Főzzek Ma Magamnak! - Én magam most egyedül, azt amit én akarok ... hallhatnánk bele ebbe a mondatba, de amíg nem beszéltünk a művésszel, nem láttuk a kiállítását várjunk az elemzéssel!

Megkérdeztem a művészt milyen alkotásokat láthat a közönség a kiállításon?

'Az elmúlt három év festményeiből lesz válogatás. Egész frissek és pár régi, ami a témába vág. A fő csapásirány természetesen a kaja, de lesznek más témájú képek is!  Három tisztelgés, - az egyik Tarnóc János barátom emlékének, a másik egy abesszin herceg emlékének, a harmadik Ikaros emlékének.' - mondta Zarubay.

Izgatottan várjuk a kiállítást, a fogásokat Herpai András tálalja a szentendrei Folt Kávézó és Galériában, augusztus 9-én fél 7-től!