2012. október 3., szerda

Marilyn Monroe Csodálatos Halála

MARILYN MONROE CSODÁLATOS HALÁLA a Karinthy Színházban


Vámos Miklós Marilyn Monroe halálának 50. évfordulójára írt, Marilyn Monroe csodálatos halála című új darabját. A Karinthy Színház ezt a tragikomédiát, amelyben az idős Marilyn Monroe tekint vissza életére, arra, hogy mi történt volna, ha nem halt volna meg, október 12-én mutatja be.

A színészek már javában próbálnak, pár hete az olvasópróbába nyertünk betekintést. Az első olvasópróba az egyik a legizgalmasabb része az előadás születésének, a színészek itt találkoznak először a darabbal a többiekkel és a karakterükkel.


Tragikomédia két részben


"A nagy színésznő halálának ötvenedik évfordulóján Joe DiMaggio örökösei hatszáz rózsát helyeztek el a sírján. Joe DiMaggio, a színésznő második férje, 1962. augusztus elsején fölmondta százezer dolláros állását, úgy hírlett, arra készült, hogy újra megkéri a kezét, és megóvja a nagy színésznőt az őt kihasználó férfiaktól és más veszedelmektől. A Szőke Amerikai Szépséget négy nappal később holtan találták. A halottkém nem volt száz százalékig bizonyos abban, hogy a tetem az övé, ezt azonban nem hozták nyilvánosságra."

Vajon kinek a holttestét találtak meg a Helena utcában, Brentwoodban, Kaliforniában, 1962. augusztus 4-e éjszakáján? Lehet, hogy nem Marilyn Monroe halt meg ötven évvel ezelőtt? Ki az, aki még ma is a Napfényes Alkony Otthon lakója?


SZEREPLŐK
HULLAN ZSUZSA, HUJBER FERENC, BALIKÓ TAMÁS, NÉMETH GÁBOR,
BALÁZS ANDREA, NAGY DÁNIEL VIKTOR e.h
Művészeti vezető:     KARINTHY MÁRTON
Rendező:                   BÖHM GYÖRGY


fotók: Major Attila - Karinthy Színház