2012. december 11., kedd

Jamie Oliver - Olasz kaják

Jamie Oliver Anglia egyik legnépszerűbb sztárszakácsa, már nyolcévesen főzött szülei essexi kisvendéglőjében. Fiatal felnőttként olyan nagyságokkal dolgozott együtt, mint Antonio Carluccio, Rose Gray, vagy a River Caféból Ruth Rogers. A BBC csatornán sugárzott főzőműsoraival nézők millióit hódította meg Angliában, Magyarországon is bűvöl bennünket a főzőtudományával, nemcsak a tévében, hanem könyvek formájában is.Most megjelent új kötete az olaszországi ízek világába kalauzol minket, Olasz kaják címmel. Az ifjú angol mesterszakács sose tagadta, hogy imádja az olasz ételeket. Keresztül-kasul bejárta Itáliát, és mindenütt igyekezett ellesni az olasz konyhaművészet fogásait, hogy a legjobb, legegyszerűbb és legélvezetesebb olasz szakácskönyvet nyújthassa át az olvasónak.

Az Olasz kaják ennek az utazásnak a gyümölcse – és tobzódik az ízekben. A rizottótól a sülteken át a spagettifélékig és salátákig több, mint 120 vadonatúj receptet tartalmaz, a könyv felépítése pedig a jellegzetes trattoria étlapját idézi: előételek, első fogások, saláták, főételek, köretek és édességek sorakoznak benne.


Szicíliától Toszkánáig az olasz vidékeket bejárva Jamie összegyűjtötte az évszázadokon át nemzedékről nemzedékre hagyományozott és bevált családi recepteket. Mert nemcsak a csodálatos ízeket osztja meg veled, hanem az olasz családok szívet melengető légkörét és vendégszeretetét is, azt a nem múló szenvedélyt, amely az ételek elkészítésénél és közös elfogyasztásánál egyaránt érvényesül. A remek fotóival hamisítatlan olasz légkört árasztó szakácskönyv az ízek, az élet élvezetéről szól. És mindehhez még csak Olaszországba sem kell utazni, mert Jamie receptjeivel ezt itthon is megteremthetjük!