2013. január 16., szerda

„...az a KONTY” és alcíme: „Tisztelgés Aba-Novák Judit emléke előtt”

Az Aba-Novák Galéria 31. kiállításának megnyitója 2013. január 20-án este 18:00 órakkor kezdődik. Ezen a napon és ezen a rendezvényen ünnepeli a Galéria a Magyar Kultúra Napját (január 22.), és ez az a nap is, amelyen a 2010-ben megnyílt Aba-Novák Galéria a születésnapját ünnepli, idén a harmadika, ugyanezt ünnepli az Aba-Novák Galériának otthont adó Leányfalu-Ház, amely harmadik éve újjáépítve szolgálja a magyar kultúra ügyét Leányfalun.

Az Aba-Novák Galéria 31. kiállításának a címe: „...az a KONTY” és alcíme: „Tisztelgés Aba-Novák Judit emléke előtt”.

Az Aba-Novák Galéria egyik névadója, Aba-Novák Judit tíz éve, 2003. 02. 13-én halt meg, a kiállítással az Ő emlékét kívánják  ápolni, tisztelgés ez a csoportos kiállítás a magyarországi képzőművészeti élet egyik olyan szereplője előtt, aki a kultúrhivatalnoki munkáját (Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége, Kulturális Minisztérium, Műcsarnok) az alkotók és a magyar képzőművészeti közélet érdekében végezte, kivívva az alkotóművészek szeretetét.

17 kortárs képzőművész adta alkotásait a kiállításra, hogy az emlékezés a művészet eszközeivel nyilvánítsa tiszteletét.

Az alkotók:
Asszonyi Tamás, Balogh László, Barabás Márton, Bálint Ildikó, Csíkszentmihályi Róbert, Deim Pál, Flohr János, Kemény Zoltán, Kovács Péter, Kő Pál, Lukoviczky Endre, Nagy Gábor Paulikovics Iván, Szórádi Zsigmond, Tölg-Molnár Zoltán, Záborszky Gábor és Závodszky Ferenc.