2013. április 21., vasárnap

Egy Kép Egy Ékszer Fehértől Feketéig KOSARAS - SÁROSSY Kiállítás



EGY KÉP EGY ÉKSZER I FEHÉRTŐL FEKETÉIG
KOSARAS RENÁTA és SÁROSSY ZSUZSANNA kiállítása

Hogyan válaszol egy festményre egy ékszer? Vagy hogyan adja vissza egy nyakék egy kép hangulatát? Kosaras Renáta festőművész és Sárossy Zsuzsanna iparművész közös kiállításán a műveket a színek kötik össze: azonos színvilág, két különböző anyag és megközelítés.

Mindkét művész Szerencsről indult - a közös általános iskolai élmények és a gyermekbarátság azonban évek múlva is össze-össze sodorja őket. Mindketten más-más úton indultak el megvalósítani álmaikat a képzőművészet és az iparművészet területén. Az elmúlt években Budapesten újra kereszteződtek útjaik, részt vettek közös projektekben, zsűriztek együtt fiatal tervezőket, designereket. Most ismét visszatértek a gyökerekhez, hogy egy közös kiállítás keretében az együtt gondolkodás, egymásra hangolódás eredményét megmutassák szülővárosuknak.

Sárossy Zsuzsanna tervezte nyakék
Nagy örömmel fogadták a kiállításra való felkérést Szerencs városától, mely Hegyalja kapujának csodálatos műemlékében, a Rákóczi Vár falai között kerül megrendezésre. A két művész eltérő területen alkot, de mindkettőjük munkájában domináns szerep jut a színeknek – a kiállítás is erre épül: hogyan reflektálnak egymásra a művek által. Hogyan jeleníti meg, fordítja le egyik alkotó a másik gondolatát saját alkotói nyelvére.

Kosaras Renáta festmény - Belső Háttér XV. (fa, akril, 40x80cm)

A megnyitóra 2013. április 26-án 17 órakor kerül sor a szerencsi Rákóczi-vár Árkádos kiállítótermében. A kiállítást a város polgármestere, Koncz Ferenc nyitja meg, közreműködnek a szerencsi Művészeti Iskola tanárai. A megnyitó után 18-20 óra között mindkét művész munkái most először Szerencsen is megvásárolhatóak!

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők és a művészek.

További információ:
Kosaras Renáta - info@kosarasrenata.com
Sárossy Zsuzsanna - zsuzsa@sarossy.hu