2013. június 3., hétfő

A bécsi QualysmArt-on magyar művészek

A technológia találkozása a művészettel címmel kiállítás nyílik 2013. június 13-án a QUALYSOFT bécsi központjában.

A Qualysoft évek óta támogatja és pártolja a képzőművészetet és a tehetséges, feltörekvő művészeket. Ennek jegyében minden évben nagy közönség és sajtó visszhangot keltő kiállítást rendez. A kiállító művészeket a cég művészeti kurátora választja ki osztrák és nemzetközi tehetségek közül. Az idén nyári művészeti fesztivál keretében megrendezendő kiállítás házigazdája a Samsung, az alkotások gerincét a magyar KOGART Galéria művészeinek képei alkotják, de mellette láthatóak lesznek Kosaras Renáta festőművész, valamint két osztrák alkotó, Dieter Deller festő - grafikus és Mario Arbesser képzőművész munkái is.


Renátát igazi meglepetésként, váratlanul érte a felkérés a bécsi QualysmArt-ra. Mint utólag megtudta, a meghívás előzménye az volt, hogy a kiállítás kurátora a meglátta képeit a legnagyobb közösségi oldalon, majd egy kis kutatómunkát követően felvette a kapcsolatot a művésznővel, és nyolc festményével – amelyet ő választott ki – meghívta a kiállításra. A bécsi közönség láthatja majd a művésznő egyik legizgalmasabb, de legveszélyesebb munkáját is, amelyet kétszáz injekciós tű formál meg - KUL felirattal.

Kosaras Renáta
Kosaras Renáta festő már több sikeres kiállításon van túl belföldön és külföldön egyaránt. Ezt az évet az Art Symbol Galériában megrendezett önálló kiállításával kezdte, majd az angliai Sheffield egyik magán galériájába utaztak festményei. Tavasszal visszatért a gyökereihez, és szülővárosában Szerencsen a történelmi Rákóczi vár falai között volt kiállítása. Az ausztriai kiállítás után sincs megállás, az ARTEinstand művészcsoporttal már készülnek az őszi budapesti kiállításukra.

Helyszín és időpont: QUALYSOFT Központ, Bécs 2013. június 13 - augusztus 13.

A Qualysoft csoport a nemzetközi informatikai piac dinamikusan fejlődő, jelentős referenciákkal rendelkező szolgáltatója. 1999-es megalakulása óta sikeresen támogatja ügyfeleit abban, hogy hatékonyabbá és versenyképesebbé váljanak. A Qualysoft csoportnak leányvállalatai vannak Ausztriában, Magyarországon, Németországban, Szerbiában, és további képviseletek megnyitását tervezik Kelet-Európában. Nemzetközi jelenlétének köszönhetően naprakész ismeretekkel rendelkezik az európai informatikai piacokról és azok tendenciáiról.