2013. július 14., vasárnap

A büszke apuka

Dr. Tóth Frank 256-szoros VÁLOGATOTT vízilabdázó, az év karitatív sportolója (2011), ma már büszke apuka.

Dr. Tóth Frank 256-szoros vízilabdázó, az év karitatív sportolója (2011) ma már büszke apuka és gyógyszerész. Lányainak szurkolt a július elején Bécsben megrendezett VI.World Sports Fesztiválon, ahol Magyarország fiataljai különféle sportágakban harcoltak a századmásodpercekért! A jövő nagy reménységei álltak csatasorba, leendő világ és olimpiai bajnokok mérkőztek meg egymással a világ minden tájáról, Indiától Kolumbiáig. Tóth, aki hét éves korától aktívan vízilabdázott, számos világversenyen vett részt és szerzett aranyérmeket most apukaként a pálya széléről figyelt és izgult kosaras lányaiért, akik szoros és kemény meccseken keresztül meneteltek el a dobogó legfelső fokáig, az aranyéremig.

Dr.Tóth (43): " A nagy lányom (12) már háromszoros országos bajnok kosárlabdában, meghatározó játékosa a csapatának és középső lánykámmal (9) együtt csapatukkal megnyerték a World Sports Fesztivált, arany érmesek lettek a fiúk között is! Elmondani is nehéz mit éreztem, talán még jobban örültem az aranyérmüknek, mint bármelyiknek az enyémek közül. Iker lányaim pedig lehet, hogy folytatják az én sportomat, már most - 4 évesen - komoly úszó edzéseken vesznek részt! Jómagam a barátokkal minden héten rúgom a bőrt a foci pályán. A vízbe ma már csak fürödni járok! "

Több magyar csapat is szép sikereket ért el a 6. World Sport Fesztiválon, ismét büszkék lehetünk a magyar fiatalokra és edzőikre is. Dr.Tóth hozzátette, hogy az edzők munkája külön elismerést érdemelne, hiszen egy - egy ilyen versenyre való kijutás is sokban függ az edzőktől.

A fesztivál facebook oldaláról érdekesség: a magyar csapat bevonulása

Fotók:
Dr. Tóth Frank és felesége, Bata Mónika világbajnok lányaikkal - Franka és Frida
Tóth Franka és Tóth Frida aranyéremmel és a díjjal