2013. augusztus 7., szerda

ALIG TÖBB MINT 130 KALÓRIA EGY SZELET - “MAGYARORSZÁG CUKORMENTES TORTÁJA”

A “Ribizlihabos-almás réteges” nyerte idén a “Magyarország Cukormentes Tortája” versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. A Nándori Cukrászda által készített különlegesség fehér cukor, fehér liszt, mesterséges adalékanyag és tartósítószer nélkül készült.

A “Ribizlihabos-almás réteges”, amely Nándori László, a Nándori Cukrászda aranykoszorús cukrászmesterének süteménye, az ország számos cukrászdájában is kapható lesz a Magyarország Tortája mellett, de először augusztus 19-én és 20-án, a Magyar Ízek Utcájában kóstolhatja meg a nagyközönség. A tortaárusítástól néhány méterre pedig a tavalyi hagyományt követve idén is lehetőség lesz ingyenes vércukormérésre az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sátraiban, ahol az érdeklődők dietetikai tanácsokat is kapnak a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - mint együttműködő partner - dietetikusától.

A pályázattal tavaly teremtett hagyományt a cukorbetegség megelőzéséért és korai felismeréséért küzdő Egy Csepp Figyelem Alapítvány. A zsűrizés során nem csak az alacsony szénhidrát- és kalóriatartalom számított, de a „hagyományos” magyar ízek harmonikus kompozíciója, illetve a torta külleme is. A receptekhez a cukrászok a hozzávalókat az Alapítvány ajánlott alapanyaglistájáról is választhatták, amelyet a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége ellenőrzött. A “Ribizlihabos-almás réteges” titkos receptje nem tartalmaz finomított cukrot, fehér lisztet, adalékanyagot és mesterséges édesítőszert, és rendkívül alacsony a kalória- és szénhidráttartalma. A torta nem csak a cukorbetegek választása lehet, hanem mindazoké, akik úgy szeretnék az ízeket élvezni, hogy eközben odafigyelnek arra, milyen összetevőket tartalmaz az, amit esznek. 


Nádori László és Bálint Antónia