2013. augusztus 26., hétfő

Amikor nem alszol – olvass!

Az Olvasás Éjszakája egy olvasásnépszerűsítő, a nemzeti írott kultúra értékeit felmutató irodalmi és könyves fesztivál. Elsődleges célja, hogy a könyves kultúrát, az olvasást mint örömforrást mutassa be. A társadalom olvasásképét szeretnék frissíteni. 2013. szeptember 13-án 15.00 órától másnap hajnalig a rendezvény három főhelyszínén (budapesti könyvesházakban) és számos csatlakozó helyszínen a könyv- és folyóirat-kultúrához kapcsolódó látványos, zenés programok, interaktív produkciók szórakoztatják és művelik a közönséget. Ezen a napon az ország könyvesboltjai meghosszabbított nyitva tartással várják a vásárlókat.

A fesztivál témája: az éjszaka. Az éjszakának titkai vannak. Ismeretlen állatok ébrednek a kertben, a szoba felé vámpír oson, a telihold fényénél szerelmesek omlanak egymás karjába. Félelmek, álmok, csillaghullás – az éjszaka a lehetetlen megvalósulása. Az Olvasás Éjszakáján harminc kortárs magyar író meséli, olvassa, mutatja, mit jelent számára az éjszaka. Amikor nem alszol – olvass!

"AZ OLVASÁS ÉJSZAKÁJA'" – 2013. szeptember 13., péntek


"Amikor nem alszol" Az éjszakán, amikor az olvasás közösségi élménnyé válik, beszélgetések, író-olvasó találkozók, különleges produkciók, interaktív játékok, koncertek és videoshow várja a nagyérdeműt! A rendezvényhez az Alexandra Kiadócsoport az alábbi három, saját helyszínnel, s az ott zajló programokkal csatlakozott.

Alexandra Könyvesház, 1075 Budapest, Károly krt. 3/C
Alexandra Könyvesház, 1055 Budapest, Nyugati tér 7.
Párizsi Nagyáruház, Lotz-terem, 1061 Budapest, Andrássy út 39.