2013. december 10., kedd

CHICAGO: BEMUTATÓ ÉS SZILVESZTERI ELŐADÁS

Az Óévet a Chicago musical december 29-ei premierjével, majd december 31-i dupla előadásával búcsúztatja a Centrál színház.

A Chicago méltán világhírű musical, közel negyven éve folyamatosan műsoron van szerte a világon. A siker titka: a szerzők boszorkányos módon elegyítették a fanyar társadalmi szatírát a káprázatos, buja revüvel. Roxie Hart egy nap besokall: hidegvérrel lelövi szeretőjét, a halálbüntetés elől pedig a legegyszerűbben úgy tud elmenekülni, ha az ördögien fondorlatos sztárügyvéd, Billy Flynn segítségével a címlapokon próbálja meg tisztára mosni magát. Ehhez azonban a férjgyilkosok királynőjének, Velma Kelly-nek is lesz egy két szava...

Bozsik Yvette rendezésében valóban új és izgalmas értelmezést nyer az egykor feminista színdarab. A televízió manipuláló hatalmát, a nők mindent elsöprő karriervágyát, és a férfiak időnkénti áldozattá válását állítja középpontba, amit őszinte és tágra nyílt szemű meglepődéssel konstatálnak. A koreográfia és a rendezés nem válik el egymástól, a színpad szinte mindig tele van. Ha éppen nem táncolnak, a hátsó falba vannak beépítve a színészek-táncosok. A helyszín ugyan tévékészülékekre és monitorokra emlékeztet, de tágabb értelmezésben olyan, mint a japán kapszula-hotelek, ahol csak egy ágy és egy tévé van, ami bőven elegendő egy élethez.

Bemutató: 2013. december 29.
Szilveszteri előadások: 2013. december 31., 15.00 és 19.00