2012. április 17., kedd

Könyvajánló - Gordon Ramsay

Gordon Ramsay: Baráti lakomák az Alexandra Kiadó ajánlata.

Az éttermek zajos, rohanó világával ellentétben Gordon Ramsay otthoni konyhájában nyugalom honol. A főzés kikapcsolódás, a rokonoknak, barátoknak szánt fogások elkészítésében az egész család részt vesz. A könyvben szereplő ételek Gordon régóta hangoztatott hitvallását tükrözik: használjunk szezonális, friss alapanyagokat, támogassuk a helyi termelőket, és őrizzük meg a nemzeti tradíciót.


Ramsay elkötelezett híve a brit konyhának, és ezzel a könyvvel is bizonyítja, hogy kínálata nem csupán fish and chipsből áll. A "Baráti lakomák"-ban kedvenc, klasszikus brit ételei szerepelnek - kóstoljuk meg a lassú tűzön sült mézes sonkát, a tanyasi csirkecombot zöldborsóval, vagy lepjük meg barátainkat egy jó kis vörösboros marhasülttel. Készítsünk hagyományos shepherd's pie-t, és legyen a desszert Bakewell-torta. Ebédre dobjunk össze a gyerekekkel szalonnás, zöldborsós, zsályás tésztát vagy grillezett zöldséges lasagnét.

A "Baráti lakomák" több mint 100 olyan étel receptjét tartalmazza, amelyet Ramsay a családjának vagy a vendégeinek készít. Az egyszerű receptek mellett hasznos tanácsokat is ad a szerző, és jó néhány rafinált trükköt is elárul az olvasóknak.