2012. május 1., kedd

Kötődés, itt az új eNJé csoki

Gondolatok és Érzések az anyaságról táncban, fotókban versben és csokoládéban



Nagy Judit televíziós műsorvezető kezdeményezése - hogy az általa készített csokoládéval designereket és művészeket megihletve közös alkotásokat hozzon létre - új állomáshoz érkezett. Az egyik legbensőségesebb ünnephez, az Anyák Napjához kapcsolódóan hívta össze művész-barátait, hogy egy újabb összművészeti csokoládékollekciót teremtsenek meg együtt. A KÖTŐDÉS nevű, limitált szériájú eNJé csokoládékollekció ezúttal a kortárs tánc és a fotográfia mestereit köti a költészet, a grafikusművészet és természetesen a csokoládé mellé.
A szerelem után bonbonjaival ezúttal egy másik, misztériumokkal teli témakört, az anyaságot járja körbe. Ahogy a Valentin napi kollekcióban sem állította a szerelemről, hogy az feltétlenül csak a boldogságról szól, az anyasághoz is kendőzetlen őszinteséggel közelít.

"Az anyaság érzése nem születik meg a gyermekkel együtt. Lassan bontakozik ki, akár a tavaszi rügyből a virág. Kifakad, életre kel. Fájdalommal szül a nő, de fájdalmat feledtető érzés a gyermek megpillantása, első mosolya." - állítja Judit.

E gondolatok mentén született meg a Csilléry Orsolya festményeivel díszített exkluzív doboz, mely a négy, különleges minőségű és alapanyagú csokoládébonbon mellett egy fotókkal, Judit írásaival és versekkel teli albumot is tartalmaz. A fotókat Csillag Pál készítette, a képeken Györke Tímea és Farkas Dorka kontakt-táncosok láthatóak tánc közben, a haikukat pedig Bódai-Soós Judit írta.
A bonbonok is egyedi, a témához kötődő névvel rendelkeznek: Oltalom, Küzdelem, Rejtelem, Kegyelem.
Az „Oltalom” nevű egy tengeri sóvirággal ízesített 42%-os Equadori tejcsokoládé, mely a magzatot szimbolizálja, aki háborítatlan békében, boldogságban lebeg.

A „Küzdelem” 68%-os étcsokoládéból készült, édeskömény ízesítéssel, ami maga az anyai odaadás, táplálás.

A „Rejtelem” alapcsokoládéja 70%-os étcsokoládé angyalgyökér-bergamott ízesítéssel. Az angyalgyökér segít egyesíteni a bennünk élő nőt és férfit, a bergamott által sugallt filozófiával: „La Vita é Bella”. 

A „Kegyelem” elnevezésű bonbon 74%-os étcsokoládé zsályával fűszerezve, mely a sokat megélt asszonyok bölcsességét jelképezi.