2012. június 14., csütörtök

Könyvajánló - Fözzünk együtt Ferran Adriával

Mindennapi ínyencségek – Főzzünk együtt Ferran Adriával, új szakácskönyv jelent meg az Alexandra Kiadó gondozásában. A "Mindennapi ínyencségek" az első otthoni használatra szánt szakácskönyv Ferran Adriától, a legendás észak-spanyolországi elBulli étterem első számú séfjétől. Olyan egyszerű, finom és megfizethető ételek receptgyűjteményét tartalmazza, melyeket az elBulli személyzete fogyaszt nap, mint nap.




E szakácskönyv lépésről lépésre fedi fel a titkokat arról, hogyan tervezik meg, készítik elő és főzik meg a hétköznapokra szánt menüket. Mindezt a lehető legegyszerűbb módon, a világ legjobb séfjének útmutatásával.

Ferran Adriá harmincegy ételsorba rendezte a recepteket, mindegyik tartalmaz előételt, főételt és desszertet, melyeket egy az egyben elkészíthetünk, de tetszőlegesen is variálhatunk. Egy biztos, akármelyik fogást készítjük el - kezdve a sáfrányos-gombás rizottótól a katalán pulykán át a vörösboros-mustáros borjúig, vagy a fehér csokis-joghurtos mangótól a karamellhabig - vendégeink nem maradnak éhesek. Mindemellett Ferran Adriá azt is bebizonyítja, hogy az igényes étkezés nem feltétlenül kerül egy vagyonba.