2012. augusztus 9., csütörtök

Agusztus Hónap Ékköve

A Pandoránál minden hónapnak meg van az ékköve, így van ez az augusztussal is! Úgy éreztem, hogy most így az őszi nagy hajrá előtt szükségünk lehet egy ilyen talizmánra!

Peridot – a smaragd testvére, a féltékenység és az irigység elűzője

Kleopátra kedvenc ékköve sikert, szerencsét és békét nyújt viselőjének. A leggyakrabban a frissen nyírt fűre emlékeztető színe enyhülést hoz a hőségben, és tökéletes kiegészítője bármelyik lenge nyári öltözetnek, így nem csoda, hogy az egyik legmelegebb hónap képviselője. Szeretetet, barátságot és boldogságot ad, miközben csillapítja a zöld színnel gyakran azonosított negatív tulajdonságokat, mint a haragtartást, a féltékenységet, valamint az irigységet. Az egyiptomiak a „Nap köveként” ismerték. A hawaii mítoszok Pele istennő könnycseppének, míg az ókori rómaiak ragyogó és örök zöld színe miatt az „Éjszaka smaragdjának” tulajdonították.


Igen ősi ékkő, mely a közelmúltban kezdte el újabb hódítását. Színe a benne található vastartalomtól függően a világos almazöldtől kezdve egészen az olajzöldig felfedezhető. Nagyon hasonló a smaragdhoz, ezért feltételezések szerint több történelmi hagyatékban tévesen, egyéb ékkővel összekeverve használták.


forrás: PANDORA