2012. október 24., szerda

Orosz pompa, magyar karácsony discofényben

„Alla Pugacsovának képzeltem magam”
Orosz pompa, magyar karácsony discofényben

Túlcsorduló csillogás, arisztokratikus kelmék: flitter-özön, bársony, lakk, bőr és boa. Lenoushka felidézte gyerekkora karácsonyi emlékeit, a Szentpétervárról való csillogó-villogó díszeket, az esztrád-hangulatot és vegyítette a magyarországi élményekkel. A disco-feeling már adta magát, hogy teljes legyen az ünnepi lakástextil-kollekció.

„Az orosz pompát számomra a még ma is látható orosz esztrád-műsorok jelentik. Emlékszem, karácsonykor voltak a legkomolyabb műsorok – mint Magyarországon a szilveszteriek. Imádtam Alla Pugacsovát… Az az elegancia, túláradó csillogás, ami a ruháiból áradt… Beálltam a tükör elé valami csillogó anyaggal, és azt képzeltem: ő vagyok én. Ezt az ünnepi szikrázó érzést szeretném átadni a karácsonyi lakástextil-kollekciómban. A orosz esztrád-hangulat magyar motívumokkal való vegyítésére egy disco-huszár tűnt a legalkalmasabbnak.” – meséli Lenoushka


A félig orosz, félig magyar származású párnadesigner, gyerekkora karácsonyait Budapesten ünnepelte a szüleivel. A gyönyörű porcálonokban felszolgált borscs nem hiányozhatott az ünnepi asztalról. Anyukája mindig elővette a csillogó-villogó régi orosz díszeket, ezekkel díszítette a fát. Ezt az érzést keltette életre Lenoushka ünnepi kollekciójában: mit jelent számára orosz-magyar gyökerekkel egy karácsony Magyarországon. Felnőtt fejjel a gyerekkori emlékek a disco világát idézték, ezért alakultak Lenoushka hagyományos magyar motívumai ragyogó discotulipánttá, discopipaccsá vagy discogalambbá.


Alla Pugacsovát katonatiszt-táncosok vették körül a korabeli show-műsorokban. A színpadképből áradt a pompa. Nem véletlen, hogy Lenoushka maga disco-huszárnak öltözve ajánlja szeretettel lakáskreációit a csillogás és a meghitt fények szerelmeseinek.

 A párnák mellett ágytakarók és függönyök, valamint karácsonyfadíszek teszik teljessé az ünnepi hangulatot és a kollekciót.