2012. november 8., csütörtök

Nőiesség, szexualitás, intimitás

„Sok szempontból hasonló a nyelv a szexualitáshoz: ennek elsajátítására, használatára is erős ösztön hajtja az embert, hiszen egyik nélkül sincs emberi élet…”
Nádasdy Ádám



Az életről és a szerelemről szóló kérdésekkel két síkon foglalkozhatunk, szemügyre vehetjük a felszínüket, de megvizsgálhatjuk a mélyüket, a hátterüket is. Az Ízek és Ívek, életreceptek testnek és léleknek női, Bíró Rita és Gősi Judo vallja és ápolja, hogy a régi idők asszonyai egy „Hold sátorban” mesélték el egymásnak a titkaikat. A születés, a gyermekágy, a havi tisztulás idején, és a holdtöltekor együtt töltött napokon beszélték meg az élet nagy kérdéseit, osztották meg asszonyi tudásukat életről, halálról, szerelemről, szenvedélyről, örömről és bánatról. Ők ketten Hold-testvérségben élnek, ez a szövetségük, barátságuk. Nőiesség, szexualitás, intimitás címmel indították új Önismereti csoportmunka foglalkozásukat. Egy a női csoportban végzett munka rávilágít olyan dolgokra, amelyek eddig homályban voltak bennünk. A felismerés sokszor megrendítő, de csak így indulhatunk el a már megszokott, és gyakran megrekedt helyzetből. A valóság vezet el a gyógyuláshoz.

A felismerések lélekben hatnak, és ha komolyan vesszük őket, még sokáig hatni is fognak. Olyan impulzusok, lökések ezek, amelyek még napokig, hetekig, hónapokig is éreztetik a hatásukat. Gyors megoldást természetesen senki nem várhat; a csoportmunka utat mutat, a lépéseket azonban mindenkinek önállóan kell megtennie.

Hogyan is néz ki egy csoportmunka belülről?
A csoportban beszélünk a testünkhöz és a nőiességünkhöz való viszonyunkról. Arról, hogy miként bánunk önmagukkal és mindazzal, amit a nőiség megtestesít. Mit hoztunk otthonról, mik a szerepeink a párkapcsolatban. Milyen viszonyban vagyunk a vággyal és az intimitással. Szóba kerülnek akadályaink, félelmeink, és céljaink.
A csoportmunkát egyéni formában kiegészítheti cellulitmasszázs, egészséges súlyoptimalizáló heti étrend összeállítás, egyéni segítő beszélgetés, a saját gyermekkorunkból jövő elakadásokat feltáró belső gyermek munka, EFT (érzelmi stresszoláds), pránagyógyítás.

További információk a most induló csoport munkáról: Ízek és Ívek