2013. február 4., hétfő

A legjobb televíziós rendezés

A legjobb televíziós rendezés díját kapta 2013. február 1-jén, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Film - és Tévékritikus Szakosztályának díjátadóján Enyedi Ildikó és Gigor Attila a Terápia – a magyar HBO tavaly bemutatott saját gyártású drámasorozatának - két rendezője.

A MÚOSZ-székházban zajlott díjátadón Enyedi Ildikó és Gigor Attila rendezők büszkén vették át az elismerést, és mindketten egyetértettek abban, hogy pályafutásuk egyik legfontosabb állomásának tekintik az HBO Terápia című sorozatának elkészítését.


Enyedi Ildikó kiemelte: „A visszajelzésekből eddig azt éreztük, hogy nagyon különböző hátterű és habitusú emberek egyaránt megszólítva érezték magukat. Ez a díj pedig - amit a profik adnak -, azért különösen kedves, mert Magyarországon nagyon ritka, hogy a széles közönségsiker és a szakma elismerése egybecsengjen.”

Gigor Attila megerősítette: „A Terápia mindenkinek, aki olyan szerencsés volt, hogy részt vehetett benne, kiemelkedő lehetőség és élmény volt. Az, hogy ezt a filmes újságírók már nem csak kritikáikban, de egy díjjal is elismerik, nagyon nagy büszkeséggel tölt el minket. Ennél már csak talán a nézők szeretete fontosabb.”

A magyar HBO csatorna 2011 decemberében kezdte el forgatni, majd 2012 októberétől nyolc héten keresztül vetítette második saját gyártású drámasorozatát, a 40 részes a Terápiát. A Terápiát óriási várakozás előzte meg, ami a széria eddigi világsikerén kívül, elsősorban a sorozat alkotóinak köszönhető. A parádés szereposztás - Mácsai Pál, Marozsán Erika, Nagy Ervin, Sztarenki Dóra, Szamosi Zsófia, Für Anikó, Nagy Zsolt, Csákányi Eszter – valódi jutalomjátékot biztosított a színészeknek, az elismert rendezők - Enyedi Ildikó és Gigor Attila – pedig a sorozat magas színvonalú megvalósítását garantálták.