2013. május 27., hétfő

DIVAT ÉS MŰVÉSZET - ZÁRTKÖRŰ EST A BEREKAI ART STÚDIÓBAN

2013. május 23-án, a FASHION CORNER POPUP SHOWROOM keretein belül rendezte meg a BEREKAI ART STÚDIÓ a „DIVAT ÉS MŰVÉSZET” nevet viselő, zártkörű rendezvényét. Az esti program egy különleges esemény volt, mely a magyar couture divat képviselőinek kreációit mutatta be - egy rendezvény, melynek érzésvilágát a haute-couture hangulata hatotta át, főszerepben a művészi kidolgozottsággal, nemes alapanyagokkal és kézi kivitelezéssel. 

Az est folyamán négy tervező alkotása volt látható, melyeket különböző performanszok által mutattak be kortárs művészek. A 4 tervező mellett bemutatkozott egy asztali dekorációkat tervező márka is, aki csodálatos, termékeivel képviselte a hazai kézművességet. A tervezők, MAISON MARQUIESE by TÓTH BORI, MANIER - Németh Anikó, LUAN BY LUCIA, SENTIMENTS COUTURE - Joó Beatrix és a renèe raas home&table decor - Kosaras Renáta
 
Az előadóművészek a tervezők ruháiban, középen a Studió tulajdonosa Berkai Andrea

MAISON MARQUIESE by TÓTH BORI: A márka egyenlő az örökké tartó eleganciával és a tökéletes formába öntött művészi elképzelések szintézisével. A magas minőségű, igényesen kidolgozott darabok mellett, az egyediség, az alapanyagok és a női arányokat minden tekintetben figyelembe vevő szabásvonalak alkotják azt az egységet, amit korunk márkinői választanak. 

MANIER: Németh Anikó előszeretettel alkalmazza történelmi korok szabásvonalait, sziluettjeit, kézműves megoldásait, elkötelezett híve az innovációnak, kísérletezésnek. Személyesség, nyitottság, túlzásoktól sem mentes szenvedélyesség jellemzi munkáját. Fontos számára a társművészetekkel való együttműködés, a kortárs tánc világa, mely az öltözékeket a mozgás által teljesíti ki, és a színházi térben az értelmezés határai is kitágulnak. 

LUAN BY LUCIA: A divatházat a minőség, az elegancia és a töretlen kézművesség iránti elhivatottság teszi egyedivé. A méretre szabott, kézzel varrott, finom, minőségi anyagokból készített ruháik a művészi alkotásokra jellemző időtlen eleganciát sugározzák. A Luan by Lucia divatház haute couture selyemkollekcióját a nőiesség a lágy vonalvezetések, a színek ereje és mindezt körülölelő harmónia jellemzi. A 2013-as Zsolnay ihletésű, nem mindennapi selyemkollekció hozzájárul viselőjének energetikus megújulásához, ezzel is elősegítve a változást és a spirituális fejlődést. 

SENTIMENTS COUTURE - Joó Beatrix: Ruhák azoknak a nőknek, akik szívesen fejezik ki érzelmeiket az öltözködésük segítségével. Ruhák, amelyek a szépséget és a harmóniát képviselik, egyszerre elegánsak és szenvedélyesek. A Sentiments kollekciói azoknak a hölgyeknek szólnak, akik akarnak és mernek is különbözni az átlagtól, akik bátran vállalják önmagukat, akkor is, ha épp meghökkentik ezzel környezetüket. 

renèe raas home&table decor: A renèe raas termékeinek megálmodója egy ízig-vérig igazi Nő, Kosaras Renáta, képzőművész, aki imádja a lakberendezést, a színeket, a természetet. Az egyes kollekciók megszületésekor ihletet merít a virágokból, a természetből és a színpaletta csodás harmóniájából. Díszszalvéták, asztali futók, szalvétagyűrűk, tányéralátétek mind - mind összhangban vannak egymással. 
renèe raas díszszalvéta, szalvétagyűrű, futó - rose collection

A BEREKAI ART STÚDIÓ a későbbiekben a kortárs divattervezők támogatása mellett,valamennyi művészeti ágnak szeretne bemutatkozási lehetőséget biztosítani. Az est programja ebből nyújt ízelítőt. A stúdió célja, hogy a belváros modern művészeti bázisává legyen, ahol a különböző önkifejezési formák önállóan és egymást támogatva is megjelenhetnek majd az érdeklődők előtt.