2014. január 17., péntek

Legyünk nyitottak a világra! Swarovski bemutatón jártam!

SWAROVSKI 2014 TAVASZI/NYÁRI KOLLEKCIÓ

Legyünk nyitottak a világra, annak szépségére, gazdagságára és történelmére! A Swarovski számos forrásból merít ihletet a természet szépségéből, a kortárs művészetből a különféle kultúrákból és mesterségbeli tudásból.


A 2014 -es tavaszi - nyári szezonban a Swarovski első ízben tiszteleg a művészet előtt. „A színek, formák, anyagok és textúrák terén a művészet mindig ihletést adott a divattervezőknek és dizájnereknek,” mondja Nathalie Colin, a Swarovski kreatív igazgatója. A törzsi népművészettől a kortárs művészetig: az új kollekció színvilága a földhöz kapcsolódó tónusokon és élénk elsődleges színeken alapul. A népi kultúrák egyszerű és kifinomult anyagok kombinációiban ötvöződnek a művészeti irányzatokkal, ezt egészíti ki a Swarovski jellegzetes modern és nőies stílusa. „E hatások interakciói olyan ékszerstílust alkotnak, amely egyszerre egyedülálló és univerzális, minden nő számára, mindennapi viseletre” magyarázza Nathalie Colin. Ezek az ékszerek, az egyszerűség és gazdagság fúzióját megteremtve, alapvető hangsúlyokkal gazdagítják a rafinált és stílusos ruhákat. E szellemiséget követve, a hagyomány és mesterségbeli tudás egyesül a legmodernebb technikákkal.

A kultúrák ötvözetét ebben a szezonban az ékszerkollekció darabjai két fő tematika köré szerveződve, hétköznapi, természetes és közvetlen szellemben testesítik meg: alapmotívum a „törzsi csillogás” és a „monokróm kék”. 

A „Törzsi Csillogás” vonalait Afrika művészete és mesterségei ihlették, amit urbánus jelleggel egészítettek ki. A modern külsőt a sárga arany, az arany vagy ezüst bevonatú fémek és az egyszerű anyagok, például fa, bőr vagy zsinór kombinációja biztosítja, valamint a merész tervezés, a mely az ékszereket állati formákkal, kalapált felületekkel és mozgó elemekkel formálja meg. Mindez új jelleget ad a kristálynak, olyan hangulatot, amely egyszerre bensőséges és kifinomult. A „Video” függő és a „Stone” karperec a föld tónusú rózsaarany, ezüst és fekete tónusokat alkalmaz, kiemelve a fekete és a fémfelületek kombinációját. Hasonló szellemiségű az „Auburn” nagyméretű karperec, kristályokkal övezett fémből és bőrből, ami a modern totemek koncepciójával játszik. Az egyszerűség és a részletgazdagság között az „Arty” függő és fülbevalók merész központi exkluzív metszett kristály kövei a pavé és Pointiage precíz technológiáit ötvözik. A törzsi maszkra emlékeztető „Afternoon” fülbevaló szetthez tartozó koktélgyűrű fémelemei ketrecet alkotnak a nagyméretű kő körül. A fém és kristály meglepő ékszert alkotva egyesül, egyedi és merész karakterrel. Ez a csillogó, fénylő, művészi új kollekció a szabadságvágyat is megtestesíti: sokoldalú ékszereket tartalmaz, kétfunkciós darabokat és kettős stílusokat, egyes ékszerek részei eltávolíthatók, így azok a pillanatnyi hangulatnak megfelelően egyedivé tehetők. 

Türkiz, víz kék... a nyári monokróm érzés kifinomultabb vonalvezetésű darabokon is megjelenik, a modern nyári elegancia jegyében. A gyöngy nyakláncot, kandeláber fülbevalókat, karkötőket és függőt gyönyörűen fazettázott kristály cabochon díszíti: ezek a darabok könnyed életérzést, művészi és autentikus életstílust sugallnak, némi romantikával fűszerezve a figuratív virágmotívumok révén. A kortárs művészeti galériából kiszabadult természetes és törzsi jegyek nagyon erős identitást kölcsönöznek a Swarovski új kollekciójának, modern és elegáns stílusjegyeket. 

Az életöröm hangulata, az a különlegesség, ami fényt hoz a mindennapokba.