2014. október 29., szerda

Emlékezés a ROCKMÚZEUMBAN Tunyogi Bernadettel

"A halottak az élők emlékezetében élnek tovább" - (Cicero)

2013 - ban B.Tóth László rádiós műsorvezető megalapította a magyar Rockmúzeumot, amely 810 négyzetméteren állít emléket a magyar rockzene elmúlt ötven évének.

2014. november 2-án Tunyogi Bernadett énekesnővel közösen 10 órától 20 óráig Nyílt Nap keretében az Égi Zenekar Zenészeinek emléke előtt tiszteleghetnek a résztvevők és a rendezők.

A múzeumban kiállításra került a 2008 -ban elhunyt Tunyogi Péter, a legendás P.Mobil énekesének fellépőruhája és relikviái mellett, Radics Béla híres szamurájfejes pólója, Szörényi Levente első és egyik utolsó gitárja, az Omega első füstgépe, - gitárok, orgonák, dobok, erősítők, orsós magnók, fotók - régi EDDA-, Beatrice, Fonográf-, Piramis-, Omega, és természetesen P. Mobil plakátok.

MagyaRock Hírességek Csarnoka az angyalföldi RaM Colosseumban. Az állandó kiállításon a hatvanas évek elejétől mutatják be a magyar rockzene történetét korabeli plakátok, fotók, hangszerek, zenészrelikviák segítségével. Tunyogi Bernadett november 2-án személyesen mesél és vezeti körbe az érdeklődőket a rock történelem emlékein, melynek ő gyermekként és fiatal tinédzser lányként részese volt. 




"A rajongók szeretetét édesapám és a zenéje iránt, csak ma felnőtt fejjel fogom fel teljesen. Hiszen akkor megélni nekem, mint kislánynak sokszor nehéz volt. Ott aludtak éjszakákat a kapunk előtt, követtek az iskoláig, fotóztak és közben kérdezgettek, hogy csak egy új hírt megtudjanak róla. Ez mai szemmel nézve is igazi sztárságnak mondható. Később nagy megtiszteltetés volt nekem és a mai napig örömmel tölt el, hogy apu kollégáival együtt énekelhettem. Ezen a napon kollégákkal emlékezünk, és most már nekem is könnyebb beszélni apu haláláról. Köszönöm B.Tóth Lászlónak, hogy megálmodta és létrehozta ezt a múzeumot, nagyon jó érzés…" - nyilatkozta az énekesnő, aki tavaly saját koncertjén "duettet" énekelhetett a technika segítségével az édesapjával és hamarosan Tunyogi Péter saját számai is újra felcsendülnek általa újra hangszerelve. De a Rock mellett színházi fellépéseinek is eleget tesz a színésznő - énekes anyuka, hamarosan a szolnoki színház egyik új darabjában a Sztárcsinálókban láthatja a közönség, és novemberben a RaM Colosseumban az EDDA - A Kör és a Piszkos Fred, a kapitány musicalekben.