2014. november 3., hétfő

A szépségszakma összefogott a daganatos gyermekekért

Nincs annál megrázóbb, mint amikor egy gyermek megbetegszik, és az életéért küzd. A gyógyulásban óriási szerepe van a lelki háttérnek. Amikor a kezelések során egy kislány elveszti a haját, szinte az utolsó csepp a pohárban. A fodrászok most összefogtak, hogy a szakma legnagyobb eseményén minél több hajat gyűjtsenek össze, amiből a Tűzoltó utcai Gyermekkórház betegei részére parókákat készíthetnek. 

Magyarországon kb. 300 új daganatos betegséget diagnosztizálnak gyerekeknél, és mivel a betegség kezelése gyakran több évig is eltart, így átlagosan 500-550 gyereket kezelnek folyamatosan. A betegség nemcsak testi, de lelki erőpróba is, hiszen ezek a gyerekek kiszakadnak az otthonukból, az iskolából, a sportból, és gyakran a baráti programokon sem tudnak részt venni. Mégis az egyik legnagyobb trauma a kezelések során, főleg a kislányoknál, amikor elveszítik a hajukat. Ez az élmény teljes lelki törést okoz nekik, ami a gyógyulást is megnehezíti. 

A fodrászok most összefogtak, hogy ezeken a beteg gyerekeken segítsenek, és minél több hajat gyűjtsenek össze, hogy parókákat készíthessenek nekik. A most hétvégén megrendezésre kerülő Beauty Trend Show-n, mely a szépségipar legnagyobb rendezvénye, várják azokat a nagylelkű, és hosszú hajjal rendelkező embereket, akik felajánlják a hajukat a beteg gyerekeknek. Kb. 25-30cm hosszú hajra van szükség egy parókához. 

„Reméljük, hogy minél többen ajánlják fel hosszú hajukat, cserébe olyan frizurát készítek nekik, amilyet csak szeretnének!” mondja Perényi Ádám mesterfodrász, aki csapatával vállalta, hogy az adományozó számára a rendezvény alatt bármilyen frizurát ingyen elkészít. A levágott hajból Varga Jánosné parókakészítő - aki már maga is több száz parókát ajándékozott már a Tűzoltó Utcai Gyermekkórháznak – készíti majd a kívánt parókát. A parókákat az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványon keresztül juttatják el a kis betegeknek. „Kiemelkedő feladatunknak tekintjük a gyermekek gyógyulási esélyei érdekében az életminőségük javítását a hosszú és sokszor fájdalmas kórházi kezelések idején.” mondta Dr. Bakó Katalin, az alapítvány kuratóriumi tagja. „Reméljük, hogy a Beauty-n minél többen vállalják, hogy segítenek a beteg gyerekeknek!”