2016. február 11., csütörtök

A DÍVA - egy sikeres karrier és egy derékbadőlt magánélet

2012. február 11-én hotelszobája fürdőjében találták holtan a Dívát, már 4 éve.

Whitney Elizabeth Houston, a világ egyik legjobb hangú énekesnője, aki pályafutása alatt 415 alkalommal vehetett át díjat, keresztanyja Aretha Franklin énekesnő volt – mondhatjuk azt is ilyen génekkel nem nehéz magasra jutni!


Karrierjéből néhány érdekes momentumot, 1984-ben ahogy megjelent a zenei színtéren rögtön az R&B slágerlista Top 5-jébe került. Első önálló albuma 1985 februárjában jelent meg Whitney Houston címmel. Erről a lemezről az első átütő siker a You Give Good Love című szám lett, az R&B slágerlistán első helyes számaként debütált. A nyolcvanas években folyamatosan a csúcson volt, a 1992 –ben forgatták The Bodyguard című filmet, melynek főszerepét játszotta és betétdalait énekelte, amik a vártnál is nagyobb sikereket hozott neki, majd további filmszerepeket.


A kilencvenes években szerintem minden nő irigyelte nőiességét, sikereit, jó hangját, vezetés közben mi nők szerintem csak őt hallgattuk, és vele együtt énekeltük az I’m every Woman című számot. Futás közben a walkman-eken mindenki őt hallgatta körbe körbe a Margitszigeten. De aztán jöttek a rosszabbnál rosszabb hírek, férje Bobby Brown lehúzta őt a mélybe. Elkezdtük sajnálni és nem tudtuk elhinni, hogy az a nő, aki eddig úgy ragyogott, hogy lehet egyik percről a másikra önmaga árnyéka. A drogok, a boldogtalanság megkeserítették életét! Botrányos megnyilvánulásai, koncertjei hihetetlenek voltak, de megtörténtek! Összeszedte magát, újra forgatott egy filmet, és  visszatérő koncertkörutat tervezett!


A nagy visszatérés előtt történt valami, hiszen a kétezres évek botrányai és csendes elvonulása, a mélypont után újra élete teljében lévő nő, elment…. 2012. február 11-én.  Ő már örökre Díva és Ikon marad! Maradjon meg bennünk, úgy, mint a világ legjobb énekesnője a Guiness Rekordok könyve szerint Whitney Houston a valaha legtöbbet díjazott női előadóművész. Díjai közt szerepel 2 Emmy-díj, 6 Grammy- díj, 38 Billboard Music Awards, 22 American Music Awards. Albumjaiból több mint 170 millió fogyott világszerte.

My love is Your love - Whitney ...