2016. február 10., szerda

Új utakon a hazai sportmenedzsment

Ne várj, a legjobb alkalom soha nem fog elérkezni. Kezdj hozzá ott, ahol éppen most vagy, és használj bármilyen eszközt, ami csak a kezedbe kerül, hiszen a legjobb szerszámokat útközben úgyis meg fogod találni." (Napoleon Hill)

Ötletek első kézből, a legnagyobbaktól: idén újra megrendezték a Sportmenedzsment konferenciát
"Új utakon a hazai sportmenedzsment" címmel.

Szerdai napon számos haza szakember, sportújságírók, sportolók és marketing szakember számolt be arról, hogyan és mi módon változott a sport értéke hazánkban és a világban.

Az elmúlt időszakban látványos változások zajlottak le a sport területén. Mindennek kézzel fogható jele a gazdaság logikájának térnyerése. A sport a szocializációs, kulturális, nevelési funkciói mellett egyre inkább üzleti dimenzióval is rendelkezik. A sport piacát átható változások egyre inkább új megközelítéseket kívánnak.

Helyszínül a budapesti MOM Sportközpont szolgált, ami adta magát, hiszen a Hegyvidék életében a sport központi szerepet tölt be. A szervezők a Nemzetközi Sportmenedzsment Konferencia szervezésével 2013-ban nem kisebb célt tűztek ki magk elé, mint hogy létrehozzanak egy - a sport üzleti kérdéseivel foglalkozó - évente megrendezésre kerülő szakmai csúcstalálkozót.

"A rendezvény azért jött létre, mert - bár időszakosan szerveződtek konferenciák, melyek a sport egy-egy szakmai szegmensét, gazdasági kérdését taglalták - úgy éreztük, hogy hiányzott a sportüzlet valódi fóruma. A konferenciával a szakmai párbeszédet is szerettük volna előmozdítani, mellyel - reményeink szerint - egy kreatív, intellektuális kalandot indítottunk el." - mondta a Dr. Váczi János
alpolgármester - Hegyvidéki Önkormányzat.

A rendezvény tematikája a sportipar stratégiai, üzleti és kommunikációs kihívásai köré szerveződik. A témákat több nézőpontból vizsgálták (pl. létesítményhelyzet, szervezeti rendszer, szövetségi- és klubmenedzsment, sporttudomány, sportmarketing, sportgazdaság, sportkommunikáció, sport-PR).

A Hegyvidéki Önkormányzat és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott Nemzetközi Sportmenedzsment Konferencia -, melyet a XII. kerületi MOM Kulturális Központban immáron harmadik alkalommal rendeztek meg - egy olyan platform, ahol a sportipar alakítói megbeszélték a jelent és jövőt érintő kérdéseket, valamint a legfontosabb hazai és nemzetközi szakmai trendeket.

Nagy László, Dr. Berkes Péter, Dr. Váczi János, Buranics Ildikó, Németh Dorottya, Berki Krisztián, Gergely István, Szilágyi Áron
"Az egyes sportüzleti szakterületeken való tisztánlátást az állami és civil sportszektor irányítói, vállalati döntéshozók, sportszervezeti vezetők, a sportközélet ismert egyéniségei, médiamárkák menedzserei, ügynökségi szakemberek, meghatározó véleményformálók rendhagyó és gondolatgazdag előadásai segítik. Hisszük, hogy a véleménycsere, a szakmai nézetek ütköztetése és a lehetséges megoldások felkutatása új távlatokat nyithat a sportüzleti elképzeléseknek." - mondta konferenciáról Dr. Berkes Péter egyetemi docens, marketing igazgató Stars & Friends Hungary