2016. február 1., hétfő

Fődíjas a Wartburg

A Budapesti Metropolitan Egyetem volt hallgatóinak diplomafilmje nyerte az Emir Kusturica által alapított szerbiai film- és zenei fesztivál, a Kustendorf fődíját, az Aranytojást. 

A Borbás Dávid rendezte Wartburg című film nyerte el az Emir Kusturica által alapított szerbiai film- és zenei fesztivál, a Kustendorf fődíját, az Aranytojást.

Borbás Dávid Kristóf rendező és stábja tavaly végeztek a Budapesti Metropolitan Egyetem Mozgóképművész mesterszakán A Wartburg című rövidfilm egy 2010-ben megtörtént abszurd és tragikus postarablás eseményeit, körülményeit kísérli meg felidézni. Két tisztességes családapa filmekből felkészülve saját Wartburggal indult rabolni, de a tököli börtön előtt lerobbant a kocsijuk. A kilencedik alkalommal megrendezett szerbiai fesztivál legfőbb díjaiért tizenhét film indult,az alkotásokról háromtagú nemzetközi zsűri döntött. A film készítésében, többek között, az alábbi Mozgóképművész MA hallgatók vettek részt, a vezetőtanáruk Salamon András volt, Borbás Dávid (rendező), Szentgáli Csaba (operatőr), Tokár Dániel (vágó), Vida Orsolya (író-dramaturg), Németh Balázs (animáció).