2012. augusztus 26., vasárnap

Benkó Dixieland 55 éves jubileumi koncert

Face to Face címmel 2012. augusztus 28-án 20 óra újra felcsendülnek a hangok a Városmajori Szabadtéri Színpadon, a Benkó Dixieland 55 éve folyamatosan koncertezik és ezt most meg is ünneplik!


Rendkívüli ünnepre készül a magyar jazz élet: fennállásának 55 éves évfordulóját ünnepli a Benkó Dixieland Band. Hosszú évek távolléte után térnek vissza a Városmajori Szabadtéri Színpadra, amely felújított állapotában kiváló környezetet biztosít New-Orleans zenéjének.

10700 koncertjük, több mint 100 CD- és DVD-lemezük, számtalan kitüntetésük és fesztiválgyőzelmük már régen a világ első vonalába sorolta őket. Huszonnégy tévéadásból álló jazztörténeti sorozatuk, a Benkó Karácsonyi Mise, több száz óra tévé-show műsoruk, 40 000 tagot számláló baráti körük egyedülálló a világon. Nemzetközi elismertségüket a legmagasabb magyar művészeti kitüntetések mellett két amerikai elnök kitüntető elismerése is megerősíti.

A Face to Face műsor vázát a Benkó Baráti Kör tagjai véleménye alapján állították össze. A kezdeti kor Everybody Loves My Baby, Tiger Rag, Petite Fleur, I’m Just a Gigoló számai mellett felcsendülnek a legszebb blues témák: Tin Roof Blues, Basin Street Blues, és a számtalanszor játszott nagy dixie slágerek: Hello Dolly, Mack The Knife.

A koncerten közreműködik Benkóék két énekese: Micheller Myrtill és Berki Tamás.