2016. február 10., szerda

Csöröge fánk, az örök klasszikus

Ma sem maradhatunk fánk nélkül. Most egy kicsit könnyebb és gyorsabb fánkot a csöröge fánkot sütöttük le. Aki ezt kipróbálja biztos, hogy tarol vele. Gyors, finom és könnyű elkészíteni. Íme a recept.

Hozzávalók:

250 g liszt, 50 g vaj, (nem margarin:) 2 egész tojás, kb 1,5 dl tejföl, egy csipet só, és sütőpor.

Elkészítés:

A lisztet a vajjal összemorzsolom, majd a többi hozzávalóval összedolgozom, a tejfölt inkább érzésreteszem bele, max 1,5 dl - annyit, hogy a tészta ne legyen kemény, de még ne legyen lágy sem. A jól összedolgozott tésztát fél órárát letakarva hűtőben pihentettem. Pihentetés után kinyújtjuk kb 5-8 mm vastagra, rombusz formára felvágjuk a kinyújtott tésztát, a rombuszok közepébe kis rést vágok, majd azon keresztül az egyik végét áthúzzuk. Majd forró olajban kisütjük.
Ha kihűlt porcukrozzuk és eper lekvárral tálaljuk. 

Az eredmény, jó étvágyat hozzá....