2013. október 25., péntek

Churros - Mexikói csillagfánkok forró házi csokoládéval

Egy igazi ínyencséget osztok meg a Street Tacos Mexicó étteremtől kaptuk a receptet! Aki otthon nem szeretné elkészíteni, az megkóstolhatja náluk, sőt rajongója is lehet!

A mexikóiak nem csak a csípős ételekben nagyok. Íme a churros, a mexikói fánk receptje, amely után mind a tíz ujjunkat megnyaljuk majd.

Hozzávalók:

2,5 dl víz
2 evőkanál barna cukor
csipet só
8 dkg vaj
15 dkg liszt
2 tojás
fél teáskanál vanília kivonat
olaj a sütéshez
fahéjas cukor a hempergetéshez
csokoládé
tejszín

Egy lábasba öntsük bele a vizet, barna cukrot, sót és a vajat. Tegyük a tűzre. Amikor felforr, keverjük hozzá a lisztet, és addig kavarjuk, amíg egy nagy gömböcöt nem kapunk. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni a tésztát. Adjuk hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot, majd robotgép segítségével keverjük simára. Forrósítsunk olajat (nem kell bő olaj, de forró legyen), és készítsük elő a fahéjas cukrot, hogy lecsöpögtetés után rögtön meg tudjuk hempergetni benne a fánkokat. Tegyünk egy csillag formájú véget a habzsákra. Töltsük bele a masszát, és szépen nyomkodjuk bele a forró olajba a kb. 5-10 cm-s fánkcsíkokat. Hamar sül, amint pirul, már kész is. A csokoládét gőz fölött olvasszuk meg és kis tejszínnel krémesítsük fel.