2013. december 4., szerda

Rákok, kagylók, csigák, tintahalak receptek

A Corvina Kiadó gondozásában Piazza Gabriella - Hoitsy György, A RÁKOK, KAGYLÓK, CSIGÁK, TINTAHALAK című könyve jelent meg, a HALAK ÉS HALÉTELEK párdarabjaként. A tenger gyümölcseit és édesvízi társaikat szeretné megismertetni a könyv és a szerzőpáros és megszerettetni a magyar olvasókkal az előző kötetből már megismert módon: a gasztronómiai lexikont ételreceptekkel megspékelve és színes fotókkal fűszerezve.


A könyv bevezetője számos érdekes és hasznos ismeretet, valamint pótolhatatlan gyakorlati tanácsot tartalmaz. Olvashatunk benne:

- a tenger gyümölcseinek dicséretéről,
- a rákok, kagylók, csigák, tintahalak élőhelyéről és biológiájáról,
- az állatok kifogásának és piacra szállításának módjáról,
- a vásárláskor figyelembe veendő szempontokról,
- a tisztítás és előkészítés mikéntjéről (fázisfotókkal illusztrálva),
- a lehetséges hőkezelési eljárásokról és fűszerezésről,
- valamint a borválasztás szempontjairól.

A könyv második részében a mintegy 40 faj részletes leírásához 69 ételrecept társul, amelyeket színes ételfotók illusztrálnak. 



A kötet szerzője PIAZZA GABRIELLA Olaszországban élő magyar gasztroblogger. Szerzőtársa HOITSY GYÖRGY halbiológus, pisztrángtenyésztő.